26-12-2002 (Dag 2 van la Havanna en terugreis naar Varadero)


Ik word om 7:15 wakker. Aangezien we afgesproken hebben met Dahlia dat we om 9 uur bij haar ontbijten, ga ik nog even terugslapen. Om half 8 ga ik er echter toch uit. Even later klopt Hans bij ons aan, hij verteld ons dat we al eerder kunnen ontbijten als we willen.
Om 8:45 komen we bij Dahlia aan, hier krijgen we een simpel ontbijt. We praten wat met haar, ze verteld ons over haar zoon, man, het leven in cuba, en over haar zus.
Rond 10 uur vertrekken we, we willen nog een deel van la Havanna zien. Een half uur later maken we kennis met een man, miguel, die ons spontaan dingen verteld over la Havanna. Jochem raakt er mee aan de praat, en hij blijkt cultuur- en sportfotograaf te zijn voor een krant (niet de granma). Ik hoop maar dat deze man niet gearesteerd word vanwege zijn kleurtje. We zullen wel zien. De man brengt ons naar de plaza de la revolution, waar op 1 januarie 44 jaar revolutie gevierd zal worden.
Hij verteld ons over zijn geloof, een samensmeling van het Christendom en de oude afrikaanse geloven, en zegt ons dat er vanavond een seremonie is. We vertellen de man dat we nog een terugreis naar Varadera zoeken. Hij brengt ons daarom naar de busmaatschappij.
Hier word ons verteld dat er vandaag geen plekken meer vrij zijn naar Varadera, maar de vrouw zegt dat ze even een oplossing gaat zoeken. Even later komt ze terug met een taxichauffeur die ons voor 40 dollar wel naar Varadera wil brengen (150 kilomter), maar dan moeten we wel direct vertrekken. Ondertussen heeft de man op een papier zijn adres geschreven, en een uitdrukking van zijn geloof of iets dergelijks.
We nemen afscheid van onze gids, bedanken hem met een dollar, en we stappen in de taxi.
2 uur later stappen we uit voor ons hotel in Varadera en geven de man 45 dollar. We bedenken ons dat we nog op tijd zijn voor het middageten (het is nu half 2), en we gaan eten.
Jochem gaat na het eten lopen, Hans en Marian gaan in de lounge wat drinken. Ik blijf op mijn kamer, en geniet van mijn fotos.
Als jochem terug is van het lopen, gaan we zwemmen in het zwembad, omdat er een rode vlag is bij de zee. Omdat het niet zo heel warm is, en er een koude wind staat, gaan we snel terug naar onze kamers.
Omdat het erop lijkt dat ik een oorontsteking heb, ga ik na het avondeten direct slapen.


terug


Meer mooie gebouwen

School

Mensen in de rij voor de bus

Een man loopt met ons mee en leidt ons een beetje door la Havanna

Een amerikaan met rooster :D

Plaza de la Revolution, erg lelijk helaas

Che kijkt recht op het plaza de la Revolution

We nemen afscheid van onze nieuwe vriend

De terugreis met taxi, hij reidt hier langs het Capitol


Ik heb van veel mensen mails gehad over hoe het hotel nu eigenlijk heet.
Het heet "Hotel Arenas Doradas"
Klik hier voor een site waar het hotel door bezoekers besproken wordt